13 de setembre, 2006

Projecte polític

Quan les paraules han quedat ofegades en interpretacions intencionades i adjectius grandiloqüents però buits, és hora de començar a concretar parlant de projectes. Davant d’una nova convocatòria electoral presidida pels retrets d’uns partits que mereixen tots ells un suspens en la seva gestió de la reforma estatutària, cal establir indicadors per a evitar que segueixi la paràlisi dels grans projectes que aquest país necessita.

Ho ha fet l’Eduard Voltas amb els seus dos
articles “Un conseller sobiranista?” al diari Avui, fent una primera proposta de grans línies en política cultural basades en l’ambició, l’excel·lència i la internacionalització. I caldria seguir per la política universitària i de recerca, que quan ha apostat per l’excel·lència amb bons resultats ha rebut un clar reconeixement internacional, o per la política econòmica, facilitant la iniciativa empresarial i potenciant la seva expansió europea i mundial.

En el moment de rendiment de comptes de les formacions polítiques, que són les eleccions, als ciutadans ens calen indicadors per a mesurar l’èxit o el fracàs de les seves accions. I per poder abandonar el vot de la por, de la resignació o del desencís ens cal ser exigents i no acceptar ambigüitats. Són els projectes polítics i les seves implementacions, el que hem de valorar, i no la verborrea saturadora.


Publicat a tribunacatalana