15 d’octubre, 2006

I les propostes de Mas?

En aquest diari hauran trobat una còpia del dvd “ConfidencialCAT” editat per CiU, que he visionat a internet. És un producte ben fet, que enlloc de recordar-me l’estil de la dreta americana, com diu Montilla, em recorda el vídeo socialista de l’època González on la veu d’Aznar es fusionava amb els lladrucs de gossos violents. Tot un estil.

A mida que les setmanes avancen, les enquestes mostren una tendència a l’alça de CiU, sigui per mèrits propis o per demèrits dels altres. I els escons de diferència amb el PSC determinaran si es reedita el tripartit o si CiU pot presidir el Govern. Per això, pensen, tot s’hi val per a esgarrapar fins l’últim dels vots, inclòs cremar els fràgils ponts.

Suposo que Mas s’ha sentit a dir molts cops que l’estil agressiu i aïllacionista que ha implantat el secretari d’Acció Electoral de CiU, David Madí, li feia més mal que bé. Però té la convicció que aquest estil tan criticat és el que ha possibilitat que ara estigui a les portes de la presidència que va veure tancar-se ara farà tres anys. I no dubta en seguir-lo.

El seu dvd mostra situacions reals amb un to apocalíptic que un bon publicista hauria pogut fer per als seus contraris –explotant la por a la dreta, el pacte amb el PP, els negocis amb la màfia o la crisi de Govern quan Duran va plantar Mas. Però hi ha dos punts en particular que voldria destacar.

Un és l’atac de nou a Miquel Sellarès per l’informe apòcrif de mitjans tot i saber que va ser un cap de turc. Dimarts Mas li va dir per què el tornaven a atacar: havia de pagar el seu suport a Carod. Per si fos poc, és ben cínic que sigui Madí qui al dvd s’escandalitzi per aquell informe. Mas sap prou bé com creu Madí que s’han de tractar els mitjans de comunicació des del govern, i no és precisament amb independència.

L’altre punt és que el dvd explica per què cal evitar el tripartit i Montilla, però no les propostes que ofereix Mas. Segur que molta gent de CiU té idees i il·lusions que van més enllà de xecs i de l’odi visceral al tripartit i a Carod. Però potser caldrà esperar un dvd on Mas expliqui consistentment quina acció de govern proposa i poder valorar llavors si mereix el vot no perquè els altres ho facin malament, sinó perquè ell ho pot fer bé.

Publicat a l'Avui (15 d'octubre)